logo Ad van Esch

Maatwerk is
ons vak

Welkom op de site van Ad van Esch Machinale Houtbewerking BV.

Ons bedrijf is sinds de oprichting in 1983 uitgegroeid tot een geheel gemoderniseerde fabriek. We zijn trots op de kwaliteit van de deuren, kozijnen en (exclusieve) trappen die wij maken. Op deze site ziet u voorbeelden van de producten die wij maken.

Ad en Elly van Esch 35 jaar

35 Jaar Ad van Esch Machinale Houtbewerking BV

Op 11 april 2018 was het 35 jaar geleden dat Ad en Elly van Esch hun timmerbedrijf startten in de garage van hun woonhuis in Biezenmortel.

Al in 1972 kocht Ad zijn eerste machine, een houtdraaibank van 167 gulden. Vanaf dat moment maakte hij in de garage van zijn ouders in Heukelom kandelaars, schemerlampen en meubels. Later werd dat dus de garage van zijn eigen huis.

Na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel in april 1983 duurde het nog tot 1988 voordat de huidige werkplaats werd geopend, op industrieterrein Kreitenmolen in Udenhout. De nadruk lag toen al enkele jaren op het vervaardigen van kozijnen, ramen, deuren en trappen.

35 Jaar later is het personeelsbestand uitgegroeid tot 15 werknemers. De houtdraaibank is vervangen door computergestuurde CNC-machines, waarmee de onderdelen van kozijnen, deuren en trappen volautomatisch worden vervaardigd.

bloemen en taart 35 jaar
13 april 2018