logo Ad van Esch

Maatwerk is
ons vak

Welkom op de site van Ad van Esch Machinale Houtbewerking BV.

Ons bedrijf is sinds de oprichting in 1983 uitgegroeid tot een geheel gemoderniseerde fabriek. We zijn trots op de kwaliteit van de deuren, kozijnen en (exclusieve) trappen die wij maken. Op deze site ziet u voorbeelden van de producten die wij maken.

Ad en Elly van Esch 30-jarig jubileum van Ad van Esch BV

Felicitaties bij 30 jaar Ad van Esch BV!

Op 11 april 2013 was het precies 30 jaar geleden dat ons bedrijf officieel werd opgericht. Het bedrijf heeft een lange weg afgelegd na het allereerste begin in de garage van het woonhuis van Ad en Elly van Esch.

Al in 1972 kocht Ad zijn eerste machine, een houtdraaibank van 167 gulden. Vanaf dat moment maakte hij in de garage van zijn ouders in Heukelom kandelaars, schemerlampen en meubels. Later werd dat dus de garage van zijn woonhuis in Biezenmortel.

Na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel in april 1983 duurde het nog tot 1988 voordat de huidige werkplaats werd geopend, op industrieterrein Kreitenmolen in Udenhout. De nadruk lag toen al enkele jaren op het vervaardigen van kozijnen, ramen, deuren en trappen.

30 Jaar later is het personeelsbestand uitgegroeid tot 14 werknemers. De houtdraaibank is vervangen door computergestuurde machines waar “aan de ene kant een boom ingaat en waar aan de andere kant een kozijn of trap uitkomt”.

Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet!

12 april 2013