logo Ad van Esch

Maatwerk is
ons vak

Welkom op de site van Ad van Esch Machinale Houtbewerking BV.

Ons bedrijf is sinds de oprichting in 1983 uitgegroeid tot een geheel gemoderniseerde fabriek. We zijn trots op de kwaliteit van de deuren, kozijnen en (exclusieve) trappen die wij maken. Op deze site ziet u voorbeelden van de producten die wij maken.

Ad van Esch toont deurkozijn bij bezoek groep 6

Bezoek van groep 6 aan onze timmerfabriek

Op woensdagochtend 8 februari 2012 kregen wij bezoek van groep 6 van Basisschool St. Caecilia in Berkel-Enschot met hun juf Bernadette. De kinderen hebben zelf korte verslagjes gemaakt van hun bezoek, lees maar.

“Hoi, wij zijn Daphne en Nova. Wij gaan jullie vertellen over een rondleiding in de fabriek Ad van Esch. Ze maken daar dingen van hout. Bijvoorbeeld in het theater van de Efteling die trap heeft de werknemers van de fabriek van Ad van Esch gemaakt. Eerst liet een mevrouw een filmpje zien over de fabriek Ad van Esch. We moesten onze handen bij elkaar houden dat ze niet in de machines kwamen. Er stonden wel heel veel machines eentje om het hout glad te maken en veel met laserstralen om het hout op maat te maken. De werknemers deden oordopjes in bij machines die heel veel herrie maakten. En we mochten kijken bij een machine die heel dicht bij je kwam. En Richard mocht bij een machine helpen. Er waren heel veel werknemers en ieder had een eigen werkje. Maar voor de zekerheid hadden de werknemers een bril voor de veiligheid zodat er geen houtsnippertjes in hun ogen kwamen. De werknemers waren heel vriendelijk tegen ons want sommigen kinderen mochten op een knopje drukken dat de machines aan gingen. En de mensen hadden op het hout stickers geplakt zodat ze weten dat het hout van die klant is. En je had verschillende groepen want in een groep mocht een ander kindje iets doen. En dat was de rondleiding in de fabriek van Ad van Esch.
Groetjes, Daphne en Nova.”

“Onze klas moet een werkstukje maken over fabrieken, dus gingen groep 6b en groep 6a naar een fabriek. We gingen naar de fabriek Ad van Esch. Dat is een fabriek waar ze kozijnen, trappen en deuren maken. We mochten een kijkje binnenin de fabriek nemen. Eerst lieten ze een filmpje zien over de fabriek en hoe alles gaat. Daarna mochten we echt in de fabriek kijken. Ze hadden hele grote machines. Soms mocht een kindje iets uitproberen. Bijvoorbeeld een kozijn spuiten of op een knopje duwen. En de machines maakten heel erg veel lawaai! Je moest je armen heel dicht bij je houden, want anders komen misschien je vingers/handen tussen de machines! De machines zijn heel erg gevaarlijk, want ze zijn heel erg grof! Maar ze zijn wel goed beveiligd. We vonden het allemaal heel erg leuk, en toch ook een beetje spannend.
Gemaakt door: Esmee & Inge ☻”

“Groep 6b en 6a van de basisschool St. Caecilia is op woensdag 8 februari 2012 naar de fabriek van Ad van Esch geweest. Daar maakte ze raamkozijnen en trappen. Er werd ook uitgelegd hoe dat werd gemaakt. Ze kregen een filmpje te zien over hoe de fabriek steeds moderner werd opgebouwd. Een paar kinderen van beide groepen mochten wat dingen uitproberen. Bijvoorbeeld: helpen met gaten maken in de deur of spuiten. Ze kregen ook een rondleiding door de fabriek. Ze hadden binnen een computer en daarmee konden ze de bestellingen van de klanten doorsturen naar de Fabriek. En het was super als je er aan kwam met de auto dan lagen er stapels planken. Er werd ook uit gelegd hoe het beslag er in werd gelegd.”

“Een verslag over de fabriek van Ad van Esch.
Groep 6a en 6b zijn op 8 Februari naar een fabriek geweest die deuren, kozijnen en trappen maakten. Eerst kregen we een filmpje te zien en toen gingen we de fabriek in. Er werd ook uitgelegd hoe de machines werkten en hoe het werd gemaakt. Een paar kinderen mochten machines uitproberen. Ze mochten de kozijnen wit spuiten en op een knopje drukken. Er was een schuurmachine, snijmachine. Er was ook een laserstraal. Als je daaronder kwam gingen alle machines uit. Want de fabriek heeft heel veel beveiliging. Op het einde kregen we een koekje en wat te drinken. We kregen ook een pen en een boekje over de fabriek van Ad van Esch.”

16 maart 2012